Nieuwsbrief NPOB

editie 10 mei 2011

Regionale vereniging voor Natuur & Landschap

Zondag 15 mei 2011: Getevallei te Linter

Foto VildaPhoto Rollin Verlinde

Kom kennismaken met de Getevallei van Latembroeken, Doysbroek en de provinciale Getebossen. De brede Getevallei van onbekend restgebied tot natuurcomplex van internationaal belang: meer dan een verhaal. Een prioriteit in dit lustrumjaar.

Afspraak: oud station te Neerlinter (einde Getestraat)
Doorlopend van 14u00-18u00: Doysbroek, wandelingen op uitgezette circuits met stands, kinderactiviteit. Gelegenheid om na te genieten bij een drankje en een vuurkorf.
Info: www.natuurpuntoostbrabant.be of Kevin Lambeets, 0497 92 09 91
Achtergrondtekst: klik hier


Donderdag 2 juni 2011: Landschapswandeling in de Demerbroeken te Scherpenheuvel-Zichem

De Demerbroeken tussen Aarschot en Diest vormen veruit het grootste aaneengesloten natuurgebied in Oost-Brabant, met bovendien een enorme variatie aan nog soortenrijke habitats zoals overstromingsgraslanden, trilvenen, droge donken… Dit heeft positieve gevolgen voor flora, fauna en de mensen die het gebied nu volop kunnen bezoeken. Zonder het optreden van de Regionale Natuur en Landschap, nu NPOB, zouden de Demerbroeken voorgoed verloren zijn geweest voor het nageslacht.

14u00 – 17u00: Huize Ernest Claes (weg Zichem-Averbode)
Info: www.natuurpuntoostbrabant.be of Manu Vlaeyens, 016 32 63 60, 0473 94 16 08, manu.vlaeyens@natuurpunt.be


Zondag 5 juni 2011: Walk for Nature 2011 Silsombos te Erps-Kwerps (Kortenberg)

Walk for Nature

De Walk for Nature 2011 is een grote gezinswandel- en fietsdag die de natuurontwikkeling en de landschappelijke troeven in de streek in de verf zet. Tijdens het lustrumjaar laten we het grote publiek kennismaken met de zeldzame kalkminnende flora en duizenden orchideeën, en met vogels als nachtegaal, blauwborst in het groene hart van Midden-Brabant.

Doorlopend de hele dag.
Vanaf 8u00: vroege vogels
Van 10u00 tot 16u00: vertrek wandelcircuits en randanimatie.
Startlocatie: Gemeenteschool De Klimop, Erps-Kwerps (gemeente Kortenberg).
Organisatie: Natuurpunt Oost-Brabant i.s.m. NP Kortenberg en NP Kampenhout.
Info: www.natuurpuntoostbrabant.be of www.walkfornature.be


Lustrumwandelingen in Koebos en Snoekengracht een succes

Snoekengracht foto Luc Mesmans

Met meer dan 160 wandelaars in het Koebos en meer dan 100 wandelaars in de Snoekengracht waren de eerste twee lustrumwandelingen een succes.


Deze nieuwsbrief is bedoeld voor de actieve medewerkers, werkgroepen, beheerteams binnen de regionale vereniging NPOB. Deze nieuwsbrief verschijnt minstens éénmaal per maand vlak na de vergadering van de raad van bestuur NPOB (1° vrijdag van de maand), behoudens extra edities.

Indien u deze nieuwsbrief niet wenst te ontvangen, gelieve een mail te sturen naar christine.daenen@natuurpunt.be met vermelding 'Uitschrijven Nieuwsbrief'