Warande Motte wandeling Geetbets (Rummen)

Deze mooie wandeling kan je in de maanden juli en augustus individueel of in groep komen doen. Natuurpunt Gete-Velpe brengt daartoe bewegwijzering aan, evenals infoborden onderweg met uitleg over natuur en erfgoed.
Het Warandebos is ingekleurd als natuurgebied. Aansluitend bij het Warandebos heeft Natuurpunt in de Gete- en Melsterbeekvallei Aronst Hoek uitgebouwd, een groots natuurreservaat van 450 ha.
Het Warandebos is één van de weinige locati es in de streek die al heel lang bebost is. Onder het bos bevindt zich het puin van een indrukwekkende waterburcht die Arnold van Rummen, de laatste graaf van Loon, in 1353 liet bouwen. De burcht werd echter al in 1365 verwoest door de troepen van de prinsbisschop van Luik.
Het Warandebos heeft een voor regio unieke plantenrijkdom te wijten aan het verhoogde kalkgehalte in de bodem, doordat de kalkhoudende mortel uit het metselwerk van de burcht verspreid raakte in de omgeving. Hiervan getuigen het muskuskruid, de slanke sleutelbloem, de gevlekte aronskelk en de eenbes.

Vertrek: aan de kerk van Rummen
Afstand: 9,5 km
topografische kaart: NGI 33/1-2 (1/20.000)
Info: Marc Op de Weerdt, 0475 27 06 69, m.opdeweerdt@gmail.com

Hoe te bereiken?
Vanuit Halen (afrit 25 op de E314) volg je de N2 richting Hasselt.
In Herk-de-Stad neem je de N766 richting Sint-Truiden en daar neem je rechts de afslag Rummen.
Vanuit Sint-Truiden neem je de N766 richti ng Herk-de-Stad.
Links afslaan richti ng Rummen.
Vanuit Tienen (afrit 25 op E40) neem je de N3 naar Sint-Truiden.
De afslag Zoutleeuw naar links nemen. Van Zoutleeuw ga je richting Budingen, Geetbets. In Geetbets richti ng Rummen via de Kasteellaan.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon