Staycation: Rondje ‘Natuur in ’t dorp’, Bierbeek zondag 2 augustus

Boeiende natuur en een prachtig landschap op eigen tempo verkennen in Bierbeek.
Aangeduid wandelcircuit met onderweg pancartes met uitleg over een afstand van circa 6 km door de vallei en langs holle wegen tot de Oostrand van het Meerdaalwoud.
Natuurpunt Velpe-Mene, Kern Bierbeek plande op zondag 10 mei een grote publieksactiviteit ‘Natuur in het dorp’ in Bierbeek. Door de corona-omstandigheden werd deze activiteit afgelast. Maar Natuurpunt Bierbeek heeft de oorspronkelijke activiteit aangepast om deze veilig met social distancing te laten doorgaan op zondag 2 augustus. Je kunt op je eentje, met je gezin of met enkele vrienden uit je bubbel een rondje natuur in het dorp van circa 6 km doen. Topnatuurbeleving met respect voor de afstandsregels.
Het gemarkeerd circuit loopt langs de natuurgebieden, de Molendaalbeek en holle en trage wegen. Je maakt kennis met de beheerde hooilanden in de Beekstraat, tevens Europees habitatgebied, de prachtige vegetatie van bronbossen langs het ‘Boulevarreken’, het unieke Kalverwegje langs de Molendaalbeek, zeer mooie holle wegen met de Wingeldoorn zowel van het grazige type met zomerbloeiers als geel walstro en grasklokje maar met ook diep ingesneden holle wegen als Oude Geldenaakse baan en Eggestraat van het bostype met zicht op oude notenboomgaarden en de Oostrand van Meerdaalwoud.
Bij de voorbereiding konden we zowel Ijsvogel als grote gele Kwik waarnemen langs de beek tussen de beekstreek en het Boulevarreken. Terwijl ook Buizerd en Torenvalk telkens van de partij is. Kortom, natuurbeleving midden in het dorp waarvan je elke dag opnieuw kan genieten. Op regelmatige plaatsen langs het aangeduide circuit staat een info-pancarte voorzien van een toelichting over natuur, landschap, erfgoedaspecten of over het gevoerde natuurbeheer. Er zijn ook pancartes met opdrachten en vragen. Iedereen kan dit circuit met zijn eigen bubbel afleggen. Het circuit vertrekt aan het Schotteshof in de Bergstraat.
Het aangeduid wandelcircuit en de info-pancartes blijven ter plaatse tot en met zondag 23 augustus en dan kan ook gestart worden aan de kerk van Bierbeek.
Afspraak: zondag 2 augustus vanaf 13u30 doorlopend vertrek vanuit het Schotteshof, Bergstraat 29, Bierbeek.

Info: Esther Buysmans, 0475 33 51 70 - 016 46 23 36, esther.buysmans@telenet.be
Afspraak: 13u30 - 16u30, Schotteshof, Bergstraat 29, Bierbeek

Facebook: klik hier

Zie ook folder Bierbeekse vallei: klik hier
Artikel Zwartenbos: klik hier
Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon