Wie zijn wij

Natuurpunt Oost-Brabant is de onafhankelijke natuur- en milieuvereniging voor Oost- en Midden-Brabant.

Natuurpunt Oost-Brabant is geassocieerd met Natuurpunt, dé vereniging voor natuurbehoud en landschapszorg in Vlaanderen. Ontstaan uit de fusie tussen Natuurreservaten vzw en de Wielewaal vzw is Natuurpunt met meer dan 80 000 aangesloten gezinnen, duizenden vrijwillige medewerkers en bijna 16 500 hectaren natuurgebied in beheer, meteen ook de belangrijkste vereniging voor natuurbehoud en landschapszorg in Vlaanderen.

Tot haar kerntaken rekent de vereniging natuurbehoud en –beheer, landschapszorg, beleidswerking, natuurbeleving, natuurstudie, vorming en educatie. Natuurpunt Oost-Brabant is actief lid van de Vlaamse milieukoepel Bond Beter Leefmilieu.

Natuurpunt Oost-Brabant heeft meerdere lokale afdelingen in Oost- en Midden-Brabant waar vrijwilligers de plaatselijke werking van Natuurpunt waarnemen.

Als jij je bijdrage wil leveren tot het natuurbehoud in Vlaanderen, dan kan dat! Je kan je aansluiten bij de lokale afdeling van Natuurpunt bij jou in de buurt, je kan lid worden van Natuurpunt en je kan in je dagelijks leven rekening houden met de waarde en kwetsbaarheid van de natuur en het landschap waarin je leeft.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
e-mail icon